مراسم اختتامیه جشنواره «جوانه»
عجیب، به رادیو تعصب دارم»/گزارش ایسنا از مراسم اختتامیه جشنواره «جوانه»
مراسم اختتامیه دومین جشنواره جوان و رادیو با حضور محمد حسین صوفی (معاون صدا)، بهنام احمدپور مبارکه (مدیر رادیو جوان)، اهالی رادیو و جمعی از ورزشکاران و هنرمندان با تقدیر از 49 اثر برگزیده در جشنواره جوانه شامگاه یکشنبه، 30 مهر ماه به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار سرویس رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مراسم اختتامیهی جشنواره جوانه شامل بخشهای مختلفی بود و به مدت چهار ساعت به طول انجامید.
*** در زمان بحرانها رادیو مثل یک رفیق صمیمی بوده
در بخشی از مراسم اختتامیه، معاون صدا در سخنانی با اشاره به رویکرد رادیو از 70 سال پیش تاکنون خاطرنشان کرد: رسانه رادیو در جهان بیش از 90 سال و در ایران بیش از 70 سال عمر دارد. رادیوی ایران ما در 70 سال گذشته چند وظیفه اساسی و بزرگ از جمله اطلاعرسانی را بر عهده داشته است. اقشار مختلف مردم علاقمندند آخرین اخبار و اطلاعاتی را که مورد نیازشان است از رسانه رادیو دریافت کنند.
محمدحسین صوفی در ادامه با بیان اینکه مردم برغم حضور رسانههایی چون تلویزیون، اینترنت و وب، با رسانه رادیو انس و الفت بیشتری دارند، خاطرنشان کرد: صبح که از خواب بیدار میشوند برای اینکه بدانند چه حوادثی در جهان پیرامون اتفاق میافتد پیچ رادیو را باز میکنند و به آخرین اخبار و اطلاعات و وقایع دسترسی پیدا میکنند.
معاون صدا با بیان اینکه رادیو از زمان بحرانها مثل یک رفیق صمیمی بوده است، خاطرنشان کرد: آموزش حقوق شهروندی، آموزش آن دسته از نیازهای روزمره مردم، فرهنگسازی، بیان هنجارها، تبیین ارزشهای پذیرفته شده، همواره از وظایف اصلی رادیو بوده است و در طول چند سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد رادیو توانسته است با توسعه کمی و کیفی هم نقش اطلاعرسانی، هم نقش فرهنگسازی، تفریحی و سرگرمی را به خوبی ایفاء کند.
صوفی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه افزایش برنامههای طنز و تفریحی و سرگرمی در حال حاضر در دستور کار رادیو قرار دارد، افزود: مردمی که خسته از کار روزانه هستند یا در محل کار حضور دارند و یا هنگام رانندگی هستند علاقمندند در رادیو یک فضای مفرح و شادی برقرار باشد. بر این اساس از تعداد شبکههایی که برای سال 91 در نظر گرفتهایم افتتاح شبکه لبخند است. مردم ما علاقمند هستند که برنامههای شاد و مفرح را بشنوند در این راستا رادیو لبخند قرار است در دهه فجر به عنوان بیست و پنجمین شبکه رادیویی افتتاح شود.
صوفی در پایان با اشاره به بینالمللی شدن جشنواره جوانه در سال آتی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال آینده بتوانیم با انبوه بیشتری از شرکتکنندگان مواجه شویم و همچنین توفیق بیشتری برای تولید آثار مناسبتر داشته باشیم.
*** هزاران نفر از جوانان با رادیو انس و الفت گرفتند
در ادامه مراسم بهنام احمدپور، مدیر رادیو جوان در سخنانی آماری از حضور شرکتکنندگان در جشنوارهی دوم جوانه ارائه کرد و گفت: این تعداد آثار نشاندهنده جایگاه رادیو و رادیو جوان در کشور است.
او با بیان اینکه سال 90 در رادیو سال ایدههای نو و تنوع در محتوا بوده است، خاطرنشان کرد: در همین راستا شاید بزرگترین دستاورد رادیو جوانه این بوده باشد که هزاران نفر از جوانان کشور ما با این رسانه انس و الفت پیدا کردهاند و هزاران نفر به عنوان نویسنده برنامه رادیویی، منتقد، طراح و برنامهساز کارشان را در کشور آغاز کردهاند.
مدیر رادیو جوان در پایان با اشاره به اینکه سختگیرانهترین داوریها را در جشنواره جوانه داشتهاند، افزود: انتخاب بیش از 11 هزار اثر، شرایط بسیار سختی بود. سال گذشته بود که یکی از عزیزانی که در بخش موسیقی نفر اول شد اثرش به مرحله پایانی در اجلاس ABU راه پیدا کرد که این اتفاق بزرگی برای جشنواره جوانه که به صورت آماتور برگزار میشد بود.
*** عجیب، به رادیو تعصب دارم
در بخشی از این مراسم سرور پاکنشان، پیشکسوت رادیو نیز حضور داشت.
او با اعتقاد بر اینکه عجیب، تعصب رادیو را دارد، خاطرنشان کرد: لذت میبرم از اینکه کارم مورد قبول دوستانم است. اگر غیر از این میبود نمیتوانستم 45 سال در رادیو کار کنم و خوشحالتر از این هستم که هنوز خداوند این توان را به من داده است تا بتوانم در کنار همکاران جوانم کار کنم و لذت ببرم.
او با بیان اینکه با راهی که رادیو جوان پیش گرفته است موفق خواهد شد، سپس از سالها پیش که رادیو تست گویندگی از مردم میگرفت سخن گفت و خاطرنشان کرد: 25 سال پیش که رادیو تستهایی را برای انتخاب گویندگی برگزار میکرد، موفق نبود؛ به این دلیل که هر یک از گویندهها به صورت حرفهیی نبودند و هر کدام مشکلات خاصی در گویندگی داشتند اما اکنون در این زمینه موفقتر عمل میکند.
*** جوانها جای ما پیرها را میگیرند
فریبرز گلبن نیز از پیشکسوتان و اهالی رادیو بود که در این مراسم حاضر شد.
او در سخنانی کوتاه دربارهی آثار منتخب در جشنواره جوانه اظهار کرد: شوکه شدم زمانی که این همه هنرمند جوان و با استعداد را دیدم. با این همه جنگ نرمی که با دشمن داریم، کارهای خوبی ارائه میدهند. من که لذت بردم. جوانترها جای ما پیران را میگیرند و موفق هم خواهند شد.
او در ادامه ضمن آرزوی موفقیت برای جوانان خاطرنشان کرد: مطمئنم خواستن، توانستن است. کوچک که بودم آرزو داشتم به رادیو بیایم و آمدم شما هم اگر بخواهید میشود.
*** رادیو به حضور فریبرز گلبنها مدیون است
میرطاهر مظلومی، بازیگر که در این مراسم حاضر بود، در سخنانی کوتاه با اعتقاد بر اینکه نبود هر یک از پیشکسوتان در عرصهی هنر شکاف بزرگی است، خاطرنشان کرد: دلم با رادیوست و رادیو عامل پیشرفت و دیگر هنرمندان بوده است.
او با بیان اینکه رادیو به حضور فریبرز گلبن مدیون است، از پیشکسوتانی چون عباس محبوب، رامین پورایمان که در مراسم حضور داشتند به عنوان پیشکسوت و هنرمند یاد کرد.
*** علی انصاریان و علی لهراسبی مهمانان جشنواره جوانه
به گزارش ایسنا در این مراسم پس از قرائت بیانیهی هیات داوران در بخش شنیداری و غیرشنیداری با حضور اهالی رادیو و پیشکسوتان از جمله معاون صدا، مدیر رادیو جوان، شیخ محمدی مدیر رادیو ایران، سرور پاکنشان، داود نماینده(گوینده رادیو) دعوت شد تا جوایز منتخبان در جشنواره جوانه را اهدا کنند.
در این مراسم، هنرمندان و ورزشکارانی از جمله علی انصاریان، علی لهراسبی، میرطاهر مظلومی، رامین پورایمان و عباس محبوب حضور داشتند.
در بخش پایانی این مراسم نیز توسط معاون صدا و مدیر رادیو جوان، از نشان جشنواره جوانه سوم رونمایی شد.
در این مراسم علی لهراسبی نیز در فضای گروه چهارده، قطعههای حس غریب، حرفهای ناگفته که زیاده، پیلههای پرواز و فاصلهها را به طور زنده اجرا کردند.
علی لهراسبی در این مراسم با بیان اینکه موسیقی رادیو را گوش میدهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در جایی میخوانم که هیچ فرقی با کنسرت ندارد.
*** به گزارش ایسنا، اسامی برگزیدگان دومین جشنواره جوان و رادیو به شرح زیر است:
فاطمه باقری: آثار سلام کرمک
اصغر میرزایی: آثار یک روز یک گزارش
امیررضا هاشمی:قاصدک آلزایمر
فاطمه ترسا: دلخوشیهای کوچک یک مرد
فریبا زمانی: شعری با لهجه اصفهانی
جواد محمدی: شعر نغمه آشنا
میترا مینایی: متن یک روز با مادربزرگ
مجید نانواییمقدم: هیچ وقت نبودتان قابل تصور نیست
زهرا خالدی: در بخش مقاله
حمید گنجایش: مقاله رادیو جوان اولین رسانه رنگین بر فراز ایران و جهان
زهرا پویامهر: نقد
شهره احمدوند: دری که میتواند روی یک پاشنه بچرخد
فاطمه شادکامی: رادیوی محبوب من جوان
آرش لبنانی: رادیو جوانی که دوست دارم
دکتر مریم اسلامی: جوان برگزیده علمی و زن برگزیده سال
مهندس امیرحسین شقاقی: حوزه کارآفرین
دکتر حمیدرضا حسنزاده توکلی: کتاب برتر سال و جوان برتر حوزه فرهنگ
حامد شاکرینژاد: جوان برتر حوزه قرآنی
احسان حدادی: حوزه ورزش
شیوا شیداحسینی: بخش آنونس رادیو
عرفان مرادی باغفیضی: بخش آنونس رادیو
محمدامین حیدری: گویندگی
محمدحسین خسروجردی: گویندگی
زینب زرقند: مستند مترو
رومینا دانش: مستند تولید ملی
سارا نیرومند: مستند
فریبا دانشور: سردبیری مستند
بیبی عالم حسینیپرور: مستند سایه روشن
اکرم شاکری: جوان خلاق ایرانی
محمد صابر: خواننده
رسول زاهدی: ترانهخوان
محسن منوچهری: ترانهخوان
حمیدرضا هادی: آهنگساز برتر
حسام مختاری: خواننده
مهرداد معزی: خواننده
خانم فروغگرا: بخش شنیداری
عارفه موسوی: شنیداری
امیر عضر: نویسندگی
فائزه حسنی: نویسندگی
احمد فیاض: برنامه یک اتفاق
فاطمه امیدالله: برنامه قلکی به نام معجزه
علی غفاریمرندی: گویندگی
حسین شعبانی: به چه قیمتی
الهام آیینه: برنامهنویسی
مینا نیکانی: بخش تدوین
مسعود دهنوی: بخش سردبیری
شهرام ایرانمنش: برنامه انتظار سرو
پونه شفیع: برنامه پری
- ۹۱/۰۸/۰۱